همه چیز درباره منبع آب قدیمی کردکوی
در گذشته نیاز به آب مصرفی با ساختن آب انبارهای بزرگ تأمین میشد. این آب انبارها که عمل نگهداری آب را همانند یک مخزن بزرگ عمل میکردند. همچنین با ساختن آب راهههای خاصی، آب ریزشی از باران را به سمت آب انبارها هدایت میکردند تا آب برای مواقع ضروری ذخیره شدهباشد. اما به مرور زمان برجهای آب (منبع آب)جای آب انبارهای گذشته را گرفته اند. برجهای آب (منبع آب) را با توجه به نیاز هر منطقه در اندازه و اشکال مختلف میسازند که بدین ترتیب مقدار آب مصرفی در هر منطقه، اندازه مخازن برجهای آب که ساخته میشد تعیین میکرد.
به گزارش آوای کردکوی: مردم منطقه کردکوی با توجه به طبيعت سرزمين شان به آب اهميتى فراوان می دادند . و راه هاى مناسب براى دستيابى به آب و شكوفايى فرهنگ و تمدن خود برگزينند.مردم کردکوی همواره ارزش ويژه و گرانقدرى براى آب قائل بودند. آنان از زمانی که زندگی را دریک مجموع کوجک بنام کردکوی آغاز کردند، همواره مى دانستند كه براى ساختن تمدن و مدنيت این خطه در درجه اول بايد منابع آب كافى داشته باشند، امرى كه يقيناً در باور ارزش هاى دینی آنان نيز نقش اساسى داشته است،
46 سال قبل مردم کردکوی از طریق چاه های آب و گاری که با حمل منبع آب سیار به درب خانه ها آب را می خریدند. و یادش بخیر زنها در جلوی آب انبارها که در چند جای شهرکردکوی تبیعه شده بود دیدنی بود. و افرادی هم بودند که آب را با گاری در سطح شهرکردکوی حمل می کرد .یکی از آن افراد شخصی به نام وجیه بود که با ارابه خود از محل آب انبار آب را به منازل مردم می برد. اما در سال 1347 مهندس مهرداد زرشناس از شیراز وارد کردکوی شد و به همراه مادر خود در خیابان جنگل کوچه شقایق سکنی گزیدند و
با توجه به مشکلات آبرسانی در سطح شهرکردکوی، این مهندس جوان پیشنهادی مبنی بر احداث منبع آب به شهردار وقت داد. که این طرح با استقبال و مخالفت عده ای مواجه شد.
مخزن آبرسانی چاهی در جنگل بود که پس از انتقال ، ابتدا وارد حوضچه ته نشین اولیه و ثانویه و سپس وارد مخزن ذخیره زمینی و بعد وارد مخزن هوائی می شد که در آنجا آب با فشار شدید وارد خطوط آبرسانی اصلی شهر و سپس وارد خطوط آبرسانی فرعی و کو چه ها می شد و به این ترتیب مردم کردکوی برای اولین بار در خانه های خود می توانستند به طور مستقیم از آب آشا میدنی استفاده نمایند اکنون این سمبل شهر کردکوی در وسط خیابان جنگل وجود دارد.
مهندس زرشناس هم اکنون در شیراز مشغول فعالیت می باشد
منابع آب محدود است، در استفاده از آب دقت کافی داشته باشیم.